Pleuros mezotelioma - Neringa Vagulienė (Pulmonologija ir alergologija, 2022)
Pleuros mezotelioma (PM) – tai retas blogos prognozės pleuros mezotelio ląstelių navikas. Daugiau kaip 80 proc. PM sukelia asbestas. Nors daugelyje šalių asbesto naudojimas yra uždraustas, prognozuojamas sergamumo PM didėjimas, todėl pažangi diagnostika, nauji gydymo metodai, kurie pagerintų sergančiųjų mezotelioma prognozę, yra ypač aktualūs. Daugiau kaip po dviejų dešimtmečių neoperabilios PM, patvirtintas naujas gydymo metodas – imunoterapija.