Eozinofilų poveikis tarpląstelinio užpildo baltymų genų raiškai, bronchų lygiųjų raumenų ląstelių ir plaučių fibroblastų kontraktiliškumui ir migracijai sergant astma - Ieva Janulaitytė (Pulmonologija ir alergologija, 2022)
2022 m. rugpjūčio 24 d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto viešajame biologijos mokslo krypties tarybos posėdyje Ieva Janulaitytė sėkmingai apgynė daktaro disertaciją „Eozinofilų poveikis tarpląstelinio užpildo baltymų genų raiškai, bronchų lygiųjų raumenų ląstelių ir plaučių fibroblastų kontraktiliškumui ir migracijai sergant astma“. Disertacija rengta 2017–2021 m. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos fakulteto Pulmonologijos klinikos Pulmonologijos laboratorijoje. Šiame straipsnyje pateikiami pagrindiniai disertacijos rezultatai.