NUOLATINIO KVĖPAVIMO TAKŲ UŽDEGIMO, SUKELTO NAMŲ DULKIŲ ERKIŲ ALERGENO, VIETINIAI IR SISTEMINIAI IMUNINIAI ŽYMENYS - Laura Tamašauskienė (Pulmonologija ir alergologija, 2023)
2022 m. rugpjūčio 30 d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto viešajame Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos mokslo krypties tarybos posėdyje Laura Tamašauskienė sėkmingai apgynė daktaro disertaciją „ NUOLATINIO KVĖ- PAVIMO TAKŲ UŽDEGIMO, SUKELTO NAMŲ DULKIŲ ERKIŲ ALERGENO, VIETINIAI IR SISTEMINIAI IMUNINIAI ŽYMENYS “. Disertacija rengta 2018–2022 metais Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos fakulteto Imunologijos ir alergologijos klinikoje. Šiame straipsnyje pateikiami pagrindiniai disertacijos rezultatai. Mokslinė vadovė:prof. dr. Brigita Šitkauskienė (Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001). Disertacijos gynimo taryba:prof. dr. Elona Juozaitytė, pirmininkė (Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001);prof. dr. Juozas Kupčinskas (Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001); prof. dr. Andrius Macas (Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001); doc. dr. Vincas Urbonas (Vilniaus universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001);dr. Nicholas Brodszki (Lundo Universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001).