Plaučių vėžio imunologiniai mechanizmai - Vytautas Ankudavičius; Brigita Šitkauskienė; Marius Žemaitis (Pulmonologija ir alergologija, 2020)
Pastaruoju metu viena labiausiai tyrinėjamų plaučių vėžio vystymosi sričių – tai imuninė sistema. Pakitę imuninės sistemos gynybos mechanizmai ir mikroaplinka sukuria palankias sąlygas atsirasti navikinėms ląstelėms. Svarbus dėmesys tenka ir užsitęsusiems audinių atitaisymo procesams, pakitusiai audinių mikroaplinkai, kuri keičia imuninių ląstelių aktyvaciją, skatina genetinių pažaidų atsiradimą ir navikogenezę.