Naviko imuninės mikroaplinkos įtaka sergant nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžiu - Giedrė Gurevičienė; Brigita Šitkauskienė; Marius Žemaitis (Pulmonologija ir alergologija, 2019)
Plaučių vėžys išlieka aktuali problema visame pasaulyje. Moksliniais tyrimais patvirtinta, jog imuninė sistema turi didelę įtaką daugiapakopiame vėžio vystymosi procese. Remiantis šiais duomenimis, kasdienėje klinikinėje praktikoje jau taikomas imunoterapinis gydymas, tačiau susiduriama su nauju iššūkiu – veiksmingiausio gydymo parinkimu konkrečiam pacientui. Dėl šios priežasties tęsiami tyrimai vėžio imunologijos srityje siekiant nustatyti predikcinius biožymenis.