Idiopatinės plaučių fibrozės ir progresuojančios plaučių fibrozės diagnostikos ir gydymo rekomendacijos 2024 m - Kęstutis Malakauskas (redaktorius); Kristina Biekšienė; Jurgita Zaveckienė; Lina Poškienė; Laima Dobrovolskienė; Valdas Šarauskas; Marius Žemaitis; Skaidrius Miliauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2024)
Straipsnyje pateikiamos idiopatinės plaučių fibrozės (IPF) ir progresuojančios plaučių fibrozės (PPF), sergant fibrozuojančia intersticine plaučių liga (IPL), išskyrus IPF, diagnostikos ir gydymo rekomendacijos. Šiose rekomendacijose pateikiami radiologiniai ir histopatologiniai IPF ir PPF diagnostikos kriterijai, taip pat dabartinio gydymo galimybės.