Mokslinės tezės - Virginija Kalinauskaitė-Žukauskė (Pulmonologija ir alergologija, 2024)
Benralizumabo veiksmingumas, gydant sergančiuosius sunkia eozinofiline astma. BREEZE studijos Lietuvos pacientų duomenys.Padidėjusio jautrumo reakcijos, susijusios su platinos priešvėžiniais vaistais. Pilotinis tyrimas.Širdies adrenerginės inervacijos pokyčiai gydant lėtinę obstrukcinę plaučių ligą dviejų ilgai veikiančių bronchus plečiamųjų vaistų deriniu. Molekuliniai komponentai ir ekstraktai, vertinant įsijautrinimą naminių gyvūnų alergenams in vitro. Padidėjęs jautrumas penicilino grupės antibiotikams. Vieno centro patirtis. Kraujo eozinofilų potipių pasiskirstymas tarp pacientų, sergančių sunkia eozinofiline astma, prieš gydymą ir po gydymo mepolizumabu. miRNR raiškos pokyčiai eozinofilų potipiuose ir jų reikšmė tikslinių genų reguliacijai, sergant alergine astma. Lėtinio uždegimo ir kraujo oksidacinio streso žymenų reikšmė monokloninių antikūnų prieš interleukiną 5 veiksmingumui vertinti, sergant sunkia eozinofiline astma. Kvėpavimo su grįžtamuoju ryšiu ir dinaminių kvėpavimo pratimų lavinimo poveikis pacientų, sergančių plaučių vėžiu, funkcinei būklei po plaučių rezekcijos operacijų ankstyvuoju reabilitacijoslaikotarpiu. Sergančiųjų fibrozuojančia intersticine plaučių liga klinikinės charakteristikos. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Pulmonologijos klinikos patirtis.