Nintedanibo poveikis progresuojančia plaučių fibroze sergančių pacientų simptomams - Laima Kondratavičienė (Pulmonologija ir alergologija, 2024)
2022 m. išleistos naujos idiopatinės plaučių fibrozės (IPF) ir kitų intersticinių plaučių ligų, susijusių su progresuojančia plaučių fibroze (PPF), rekomendacijos. Šios rekomendacijos, derinant su atliktais klinikiniais tyrimais, rodo nintedanibo veiksmingumą kitų, su IPF nesusijusių, intersticinių plaučių ligų, pasireiškiančių PPF, gydyme. Dusulys ir kosulys gali stipriai paveikti pacientų, sergančių PPF, gyvenimą. INBUILD klinikinio tyrimo antrinė vertinimo baigtis – nintedanibo poveikis su sveikata susijusiai gyvenimo kokybei pacientams, sergantiems PPF. Šis tikslas pasiektas vertinant anksčiau nenaudotą Gyvenimo su plaučių fibroze klausimyną.