Penkerių metų klinikinų duomenų analizės apžvalga gydant metastazavusį nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžį pembrolizumabo ir chemoterapijos deriniu, kai PD-L1 raiška neigiama - Vytautas Ankudavičius (Pulmonologija ir alergologija, 2024)
Pembrolizumabas yra programuotos ląstelės žūties baltymo 1 inhibitorius, patvirtintas metastazavusiam nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžiui (NSLPV) gydyti. Pembrolizumabo ir chemoterapijos derinys yra šiuolaikinis metastazavusio NSLPV, nenustačius aktyvinančios epidermio augimo faktoriaus receptoriaus (EGFR) mutacijos ir anaplastinės limfomos kinazės (ALK) geno translokacijos, pirmosios eilės gydymo standartas, nepriklausomai nuo programuotos ląstelių žūties ligando (PD-L1) raiškos.