Detalus genomo tyrimas diagnozuojant plaučių vėžį - Skaidrius Miliauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2018)
Diagnozuojant plaučių vėžį, būtinamorfologiškai patvirtinti diagnozę, įvertinti ligos stadiją. Išplitusio plaučių vėžio gydymas turi būti individualizuotas atsižvelgiant ir į genetinius pokyčius.Detalus genomo tyrimas – taimolekulinis diagnostikos metodas, leidžiantis nustatyti daugines genomo pažaidas žinomuose vėžiniuose genuose ir padėti parinkti atitinkamą vaistą. FMI FoundationOne® genomo tyrimo metu nustatomos visų tipų genomo mutacijos, įskaitant bazių porų pakaitas, intarpus ir iškritas, kopijų skaičiaus pokyčius ir tam tikrų genų persitvarkymus: nustatomos mutacijos, susijusios su taikinių terapijosporeikiu; įvertinami klinikiniai žymenys, susiję su atsaku į gydymą skiriant imunoterapiją; pateikiama informacija apie galimus klinikinius tyrimus.