Ūminių plaučių infekcijų radiologinės diagnostikos principai - Jurgita Zaveckienė; Vytautė Burovienė (Pulmonologija ir alergologija, 2018)
Įvairios plaučių infekcijos yra viena dažniausių klinikinių situacijų, lemiančių pacientų būklę, gydymo planą ir baigtis, taip pat yra viena svarbiausiųmirtingumą beimirštamumą didinančių priežasčių įvairiose sergančiųjų grupėse. Plaučių infekcijų diagnostika – vienas dažniausių klinikinės radiologinės diagnostikos praktikoje keliamų uždavinių. Vaizdiniai tyrimometodai yra svarbi šios patologijų grupės diagnostikos dalis, o anksti atpažinti ir kryptingai interpretuoti jų požymiai svarbūs įvertinant ligos sukėlėjus bei pasirenkant racionalų gydymą. Šio straipsnio tikslas – apžvelgti dažniausius ir būdingiausius radiologiniusplaučių infekcijų požymius bei jų derinius, atsižvelgiant į anatominius ir patofiziologinius uždegiminių procesų aspektus.