JARED: Europos atsakas į lėtinių kvėpavimo sistemos ligų iššūkį - Kristina Biekšienė (Pulmonologija ir alergologija, 2025)
Lėtinės kvėpavimo sistemos ligos šiandien išlieka viena didžiausių visuomenės sveikatos problemų Europoje. Reikia naujoviškų ir koordinuotų sprendimų. Būtent tokiu tikslu buvo sukurtas JARED (angl. Joint Action on REspiratory Diseases) – ambicingas Europos Sąjungos projektas, kuriame dalyvauja ir Lietuva.