Mokslinės tezės - Virginija Kalinauskaitė-Žukauskė (Pulmonologija ir alergologija, 2025)
Plaučių rezidentinių ir uždegiminių eozinofilų miRNR profilio nustatymas sergant alergine astma.Įsijautrinimo namų dulkių erkių alergenams profilio pokyčiai vyrams, pradėjus taikyti alergenui specifinę imunoterapijąKraujavimo rizikos vertinimas PE-SARD, PEBSI, RIETE skalėmis ankstyvuoju antikoaguliantų skyrimo laikotarpiu ūminės plaučių embolijos atveju.T2 uždegimo biožymenų diagnostinė vertė sergant T2 endotipo lėtine obstrukcine plaučių liga.Vienos benralizumabo dozės poveikis bronchų epitelio alarminų kiekiui pacientų, sergančių sunkia eozinofiline astma, kraujyje.Monokloninio antikūno prieš IL-5 mepolizumabo poveikis kraujo eozinofilų potipių pasiskirstymui ir antrinių granulių baltymų genų raiškai sergant sunkia eozinofiline astma.Sunkios astmos kontrolės ir Th2 žymenų vertinimas skiriant benralizumabą.Lėtiniu kvėpavimo nepakankamumu sergančių pacientų gyvenimo kokybės pokyčiai, taikant neinvazinę ventiliaciją.