Sunkios alerginės astmos gydymas omalizumabu - Kristina Biekšienė (Pulmonologija ir alergologija, 2018)
Omalizumabas – veiksmingas pridėtinis biologinis vaistas sunkiai alerginei astmai gydyti, nepriklausomai nuo prieš gydymą nustatyto eozinofilų kiekio kraujyje. Gydant omalizumabu mažėja paūmėjimų dažnis, geriamųjų ir įkvepiamųjų gliukokortikoidų dozės.Omalizumabas pasižymi palankiu saugumo profiliu, juo galima gydyti ir vaikus, o poveikis yra ilgalaikis.