Atnaujintas suaugusiųjų pneumonijos diagnostikos ir gydymo sutarimas - Skaidrius Miliauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2025)
Kaip žinoma, pneumonija, arba plaučių uždegimas, yra plačiai paplitusi ir grėsminga liga. Jos eiga gali būti įvairi – nuo lengvos, neretai nediagnozuojamos ir savaime praeinančios be antimikrobinio gydymo, iki sunkių formų, kurios, nepaisant visų šiuolaikinių gydymo priemonių, gali baigtis žmogaus mirtimi.