Nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžio gydymas esant neigiamai programuotos ląstelės žūties baltymo ligando raiškai - Gediminas Vasiliauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2025)
Plaučių vėžys išlieka viena dažniausių ir daugiausia mirčių lemiančių onkologinių ligų pasaulyje. Pacientai, sergantys metastazavusiu nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžiu, kai programuotos ląstelės žūties baltymo ligando 1 raiška yra mažesnė nei 1 proc., sudaro reikšmingą, tačiau sunkiai gydomą pacientų grupę. Metaanalizių duomenimis, imunoterapijos ir platinos pagrindu skiriamos chemoterapijos derinys žymiai pagerina šių pacientų išgyvenamumą be ligos progresavimo, bendrą išgyvenamumą bei objektyvaus atsako dažnį, palyginti su vien tik chemoterapija.