Fibrobronchoskopijos galimybės diagnozuojant plaučių ligas - Vytautas Ankudavičius; Skaidrius Miliauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2018)
Bronchoskopija – tai endoskopinis tyrimo metodas, kurio metu apžiūrimi kvėpavimo takai, įvertinamos anatominės struktūros, trachėjos ir bronchų gleivinė, paimama medžiagos tyrimams. Nuo 1970 m. lanksčioji bronchoskopija pradėta plačiai naudoti klinikinėje praktikoje visame pasaulyje. Šiuo metu tai itin modernus ir saugus instrumentinis tyrimas, leidžiantis diagnozuoti įvairias plaučių ligas.