Nėščiųjų plaučių embolijos diagnostika ir gydymas - Skaidrius Miliauskas; Deimantė Hoppenot; Marius Žemaitis; Jurgita Zaveckienė (Pulmonologija ir alergologija, 2017)
Venų tromboembolija – tai kraujagyslių liga, kuri gali pasireikšti giliųjų venų tromboze arba plaučių embolija. Nėščiųjų ir gimdyvių venų tromboembolijų gydymas yra sudėtingas, nes priimant diagnostikos ir gydymo sprendimus, reikia atsižvelgti ne tik į motiną, bet ir vaisių. Straipsnyje pateikiami naujausi duomenys apie nėščiųjų embolijos diagnostiką ir gydymą.