Plaučių vėžio imunoterapija - Neringa Vagulienė (Pulmonologija ir alergologija, 2017)
Imunoterapija – tai gydymo metodas, kurio metu siekiama panaudoti ir (arba) suaktyvinti imuninės sistemos veikimo mechanizmus ir taip naikinti piktybines ląsteles, sukėlusias ligą. Navikų imunoterapija nėra naujas gydymo metodas, tačiau mokslininkams ilgai nepavyko atkurti sergančiojo onkologine liga imuninio atsako. Tik pastaraisiais metais klinikiniai tyrimai nustatė imunoterapijos veiksmingumą ir, remiantis šiais duomenimis, galima daryti prielaidą, kad imunoterapija gali tapti pagrindiniu vėžio gydymo metodu.