Omalizumabo veiksmingumas gydant sunkią alerginę astmą - Kristina Biekšienė (Pulmonologija ir alergologija, 2017)
Omalizumabas tai veiksmingas pridėtinis vaistas sunkiai alerginei astmai gydyti. Gydant omalizumabu, mažėja paūmėjimų dažnis, mažėja ne tik geriamųjų, bet ir inhaliuojamųjų gliukokortikoidų dozės, gerėja gyvenimo kokybė. Ilgalaikis gydymas omalizumabu yra veiksmingas ir pasižymi palankiu saugumo profiliu, be to, juo galima gydyti ir vaikus.