Vaistas Relvar Ellipta, palyginus su įprastu gydymu, reikšmingai pagerino Salfordo plaučių tyrime dalyvavusių pacientų astmos kontrolę - Kęstutis Malakauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2017)
Salfordo plaučių tyrimas yra daugelyje bendrosios praktikos centrų atvirai atliktas atsitiktinių imčių kontroliuojamasis tyrimas. Tyrimo metu nustatyta, kad flutikazono furoato ir vilanterolio (Relvar Ellipta) deriniu 52 savaites gydytiems pacientams, sergantiems simptomine astma, buvo geresnė astmos kontrolė be dažnesnių sunkių nepageidaujamų reiškinių, palyginus su pacientais, tęsusiais įprastą gydymą.