Naujos Avastin (bevacizumabo) galimybės gydant išplitusį nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžį - Virginija Kalinauskaitė-Žukauskė (Pulmonologija ir alergologija, 2016)
Plaučių vėžys yra viena pagrindinių mirties nuo vėžio priežasčių, nuo kurios kasmet miršta beveik 1,4 mln. žmonių visame pasaulyje. Europoje užregistruojama 33 tūkst. naujų šios ligos atvejų per metus. Vyrams tai dažniausia onkologinė liga po prostatos vėžio, moterims – antra po krūties vėžio. Beveik 9 iš 10 atvejų plaučių vėžys diagnozuojamas vyresniems kaip 60 metų asmenims. Didžiąją dalį plaučių vėžio atvejų sudaro nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžys (NSLPV). Nepaisant esamų gydymo galimybių, tikėtina gyvenimo trukmė, ypač esant pažengusiai ar metastazavusiai ligai, trumpa.