Pirfenidono veiksmingumas ir saugumas gydant idiopatinę plaučių fibrozę - Laima Blažytė; Kęstutis Malakauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2016)
Idiopatinė plaučių fibrozė (IPF) - tai specifinė lėtinės neaiškios kilmės ir progresuojančios fibrozinės idiopatinės intersticinės pneumonijos forma. IPF pasireiškia progresuojančiu dusuliu, prastėjančia plaučių funkcija ir siejama su bloga prognoze. Pirfenidonas yra geriamasis antifibrozinis vaistas, padedantis stabdyti plaučių funkcijos prastėjimą ir taip lėtinantis idiopatinės plaučių fibrozės progresavimą. Išsamios studijos ir tyrimai įrodė, kad ilgalaikis gydymas pirfenidonu yra saugus, veiksmingas ir puikiai toleruojamas pacientų, sergančių IPF.