Salmeterolio ir flutikazono derinio efektyvumas gydant astmą - Rūta Nutautienė (Pulmonologija ir alergologija, 2016)
Astma yra plačiai paplitusi kvėpavimo takų uždegimo liga, kuri tinkamai nekontroliuojama blogina paciento gyvenimo kokybę ir didina išlaidas, skirtas sveikatos paslaugoms. Astmos gydymo tikslai yra gera simptomų kontrolė, normalus kasdienis paciento aktyvumas, maža rizika ir normali plaučių funkcija. Norint juos įgyvendinti, reikia laiku diagnozuoti ligą, parinkti tinkamą gydymą, ingaliatorių, suteikti pacientui informacijos, mokyti jį taisyklingos vaisto įkvėpimo technikos.