Šiuolaikinės idiopatinės plaučių fibrozės gydymo galimybės - Laima Blažytė; Kęstutis Malakauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2015)
Idiopatinė plaučių fibrozė - tai specifinė lėtinės neaiškios kilmės progresuojančios fibrozinės idiopatinės intersticinės pneumonijos forma. Ši liga pasireiškia suaugusiesiems ir pažeidžia tik plaučius. Idiopatinė plaučių fibrozė charakterizuojama progresuojančiu dusuliu, prastėjančia plaučių funkcija ir siejama su bloga prognoze. Sergant idiopatine plaučių fibroze, nustatomi įprastinės intersticinės pneumonijos radiologiniai ir (arba) histologiniai požymiai [1].