Radiologinių tyrimų vertė kvėpavimo nepakankamumo atvejais - Laima Dabrovolskienė; Dovilė Budriūnaitė (Pulmonologija ir alergologija, 2015)
Straipsnyje aptariami pagrindinių radiologinių tyrimų vaizdų požymiai diferencijuojant kvėpavimo nepakankamumo priežastis esant grėsmingiems plaučių pažeidimams: ŪRDS, plaučių arterijos embolija su infarktpneumonija, pneumotoraksui ir hemotoraksui, krūtinės traumai. Aprašoma lėtinių plaučių ligų radiologinio vaizdo požymiai, priklausomai nuo ligos trukmės, sąlygojantys lėtinį kvėpavimo funkcijos nepakankamumą.