Pozitronų emisijos tomografija - ką svarbu prisiminti - Laima Tamkevičiūtė; Jurgita Zaveckienė; Nemira Jurkienė (Pulmonologija ir alergologija, 2015)
Pozitronų emisijos tomografija (PET) - pasaulyje plačiai paplitęs ir klinikinėje praktikoje įsitvirtinęs, o Lietuvoje vis dar naujas neinvazinis  branduolinės medicinos radiologinis tyrimas, kurio panaudojimas pulmonologijoje susijęs su vėžio diagnostika, jo išplitimo ir ligos eigos įvertinimu. Kitaip nei daugelis kitų radiologinių vaizdinių tyrimų, kurie padeda įvertinti tik morfologinius organų ir audinių pokyčius, PET su 18F-FDG padeda nustatyti audinių funkcinius metabolinius pokyčius in vivo. Daug gliukozės metabolizmą veikiančių veiksnių gali lemti saikingai mažesnį PET su 18F-FDG specifiškumą, todėl norint tinkamai interpretuoti tyrimo rezultatus būtina gerai įvertinti klinikinius ir anamnezės duomenis. Šio tyrimo diagnostinė vertė priklauso nuo tinkamo pacientų paruošimo. PET gali keisti ligos vadybą, tačiau negali pakeisti kitų radiologinių , instrumentinių ir histologinių tyrimų.