Genetiškai modifikuoti organizmai ir sintetinė biologija - Danielius Serapinas (Pulmonologija ir alergologija, 2015)
Genų inžinerija ir genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) - gan seni reiškiniai, bet vis dar labai prieštaringai vertinami. Tai, kad pasaulis neapsisprendęs ir neturi bendros nuomonės dėl GMO, gerausiai atspinti Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ir Europos sąjungos (ES) pozicijos: jos įgyvendina visiškai skirtingą GMO politiką ir teisinį reguliavimą. JAV akcentuoja teigiamus biotechnologijų pažangos aspektus ir vykdo švelnią GMO politiką, o ES pabrėžia GMO plėtros keliamą riziką ir įgyvendina griežtą reguliavimą GMO atžvilgiu.