Pleuros chirurgija - Diana Samiatina-Morkūnienė; Dainius Pilipavičius (Pulmonologija ir alergologija, 2014)
Pleuros chirurgija užima svarbią vietą planinėje ir urgentinėje krūtinės chirurgijoje. Apima visą spektrą specifinių ir nespecifinių pleuros ligų, gerybinių ir piktybinių navikų, jatrogeninių komplikacijų ir traumų chirurginį gydymą. Straipsnyje aprašomas tik tų pleuros ligų, su kuriomis savo klinikinėje praktikoje dažniausiai susiduria pulmonologai ir šeimos gydytojai, chirurginio gydymo principai.