Ambulatorinė neinvazinė ir mechaninė plaučių ventiliacija - Vilhelma Jakutytė; Skaidrius Miliauskas; Marius Žemaitis (Pulmonologija ir alergologija, 2014)
Straipsnyje trumpai aptariami invazinės ir neinvazinės plaučių ventiliacijos principai, indikacijos, ventiliacijos režimai ir organizavimas.