Tiotropio vieta gydant LOPL paūmejimą - Rūta Nutautienė (Pulmonologija ir alergologija, 2014)
Lėtinė obstrukcinė plauãų liga (LOPL) – progresuojanti kvėpavimo takų liga, viena dažniausių neįgalumo ir mirties priežasãų pasaulyje. Kvėpavimo takų praplėtimas, bronchus pleãanãų vaistų parinkimas yra LOPL gydymo pagrindas. Tiotropis – ilgo veikimo anticho-linerginis vaistas, patvirtintas LOPL gydyti, efektyviai sumažina LOPL paūmėjimų dažnumą. Straipsnyje pristatomi LOPL paūmėjimo apibrėžimai, pagrindiniai diagnostikos kriterijai, medikamentinio ir nemedikamentinio gydymo principai.