Miego hipoventiliacijos sindromas - Guoda Pilkauskaitė; Skaidrius Miliauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2013)
Miego hipoventiliacijos sindromas pasireiškia padidėjusiu anglies dvideginio kiekiu arteriniame kraujyje miegant ir dažnai yra lydimas kraujo įsotinimo deguonimi sumažėjimo. Dažniausi simptomai: rytiniai galvos skausmai, nepailsėjimas miegant, mieguistumas dieną. Ankstyva diagnostika ir efektyvus gydymas padeda išvengti sunkių komplikacijų.