Masyvus kraujavimas iš plaučių - Virginija Kalinauskaitė; Marius Žemaitis; Skaidrius Miliauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2012)
Masyvus kraujavimas iš plaučių – neatsiejama invazinės pulmonologijos sritis. Ši būklė nėra dažna, tačiau jos atveju reikalinga neatidėliotina pagalba. Straipsnyje aptariama pati masyvaus kraujavimo iš plaučių samprata, mirties rizikos veiksniai, diagnostikos būdai bei gydymas.