Pro memoria - Brigita Šitkauskienė (Pulmonologija ir alergologija, 2012)
Profesorius Andrzejus Szczeklikas, išskirtinis mokslininkas, pasišventęs gydytojas, aktyvus Europos alergologų ir klinikinių imunologų akademijos (EAACI) narys ir ilgametis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Pulmonologijos ir imunologijos klinikos geras kolega ir nuoširdus draugas netikėtai mirė 2012 m. vasario 3 d. Krokuvoje (Lenkija). Šių metų liepos mėnesį jam būtų sukakę 74 metai.