Naujasis lėtinės obstrukcinės plaučių ligos sunkumo vertinimas - Kęstutis Malakauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2012)
Lėtinė obstrukcinė plaučių liga (LOPL) yra viena pagrindinių sergamumo ir mirtingumo priežasčių pasaulyje. Numatoma, kad artimiausiu metu LOPL toliau plis ir mirtingumas nuo šios ligos didės. Straipsnyje pristatoma nauja LOPL vertinimo samprata, remiantis simptomų sunkumu, paūmėjimų rizika, bronchų obstrukcijos ryškumu, gretutinėmis ligomis. Pateikiama naujoji LOPL medikamentinio ir nemedikamentinio gydymo strategija.