Diagnozių formulavimo rekomendacijos - Raimundas Sakalauskas; Diana Barkauskienė; Kęstutis Malakauskas; Skaidrius Miliauskas; Danielius Serapinas; Jūratė Staikūnienė; Brigita Šitkauskienė; Marius Žemaitis (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
TURINYS1. Kvėpavimo sistemos ligos 1.1. Infekcinės kvėpavimo takų ir plaučių parenchimos ligos 1.2. Lėtinės kvėpavimo takų ir obstrukcinės plaučių ligos 1.3. Plaučių ir pleuros navikai 1.4. Plaučių kraujagyslių ligos 1.5. Pleuros ligos 1.6. Intersticinės plaučių ligos 1.7. Kvėpavimo ir miego sutrikimai 2. Alerginės ligos 3. Imuninės sistemos ligos 4. Įgimtos kvėpavimo organų ligos