Venų tromboembolijos rizikos veiksniai - Skaidrius Miliauskas; Marius Žemaitis; Raimundas Sakalauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Straipsnyje pateikiama literatūros apie įgimtus ir įgytus venų tromboembolijos rizikos veiksnius apžvalga. Daug dėmesio skirta paveldimos trombofilijos etiopatogenezei, diagnostikai ir patikrai.