Endobronchinio ultragarso tyrimo principai - Marius Žemaitis; Skaidrius Miliauskas; Kristina Stravinskaitė (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Endobronchinio ultragarso tyrimas yra naujas ir saugus invazinės pulmonologijos diagnostikos metodas, padedantis gydytojui pulmonologui įvertinti kvėpavimo takų sienelės struktūrą ir ją supančius darinius bei atlikti minimaliai invazines diagnostines procedūras kontroliuojant ultragarsu.