Ikimokyklinio amžiaus vaikų bronchų obstrukcijos klinikinio įvertinimo, diagnostikos ir gydymo galimybės - Iveta Skurvydienė (Pulmonologija ir alergologija, 2009)
Bronchų obstrukcijos diagnostikos ir gydymo galimybės analizuojamos vadovaujantis Europos respiratologų draugijos ekspertų grupės parengtomis rekomendacijos ikimokyklinio amžiaus vaikų švokštimui įvertinti, diagnozuoti ir gydyti. Straipsnio pabaigoje aprašomas klinikinis sunkios ir blogai kontroliuojamos astmos atvejis.