Idiopatinė plaučių fibrozė ir aktualūs jos diagnostikos bei gydymo klausimai - Diana Barkauskienė; Viktorija Stukaitė (Pulmonologija ir alergologija, 2008)
Idiopatinė plaučių fibrozė, dar vadinama kriptogeniniu fibroziniu alveolitu, yra lėtinė, greitai progresuojanti, neaiškios kilmės intersticinė plaučių liga. Ji viena iš dviejų klasikinių intersticinių plaučių ligų – kita sarkoidozė [1]. Specifiniu požiūriu IPF yra savito tipo, kuriam būdinga savita histologinė struktūra [2].