Alerginis alveolitas - Brigita Šitkauskienė (Pulmonologija ir alergologija, 2011)
Alerginis alveolitas (dar vadinamas hipersensityviniu pneumonitu) yra difuzinė instersticinė plaučių liga, kurią sąlygoja padidėjęs jautrumas įkvepiamoms organinių antigenų dalelėms. Straipsnyje apžvelgiami klinikinėje praktikoje aktualūs alerginio alveolito diagnostikos ir gydymo aspektai.