Tinkamo vaistų derinio ir tinkamo inhaliatoriaus parinkimo svarba gydant lėtinę obstrukcinę plaučių ligą - Laima Kondratavičienė (Pulmonologija ir alergologija, 2020)
Lėtinės obstrukcinės plaučių ligos medikamentinio gydymo pagrindas yra įkvepiamieji bronchus plečiantieji vaistai. Atlikti klinikiniai tyrimai įrodė, kad įkvepiamieji ilgo veikimo muskarino receptorių blokatoriai (IVMB) ir ilgo veikimo β2 agonistai (IVBA), derinami kartu, yra veiksmingesni nei įprasti trumpo veikimo vaistai, o jų farmakologiniai profiliai veiksmingai vienas kitą papildo. Tačiau be veiksmingo vaistų derinio labai svarbus ir tinkamo inhaliatoriaus parinkimas. Respimat® smulkią miglą formuojantis inhaliatorius – tai unikalus prietaisas, pasižymintis ypač didele vaisto dalelių depozicija net smulkiausiuose kvėpavimo takuose, palyginus su kitais prietaisais.