Deguonies terapija per didelės tėkmės nosines kaniules esant COVID–19 sukeltam plaučių pažeidimui. Klinikinis atvejis - Ieva Dimienė; Greta Musteikienė; Vilma Hofertienė; Neringa Vagulienė; Skaidrius Miliauskas (Pulmonologija ir alergologija, 2021)
COVID–19 daliai sergančiųjų gali sukelti plaučių pažeidimą ir jo sąlygotą kvėpavimo nepakankamumą. Kai tikslinių oksigenacijos rodiklių nepavyksta užtikrinti įprastomis deguonies tiekimo priemonėmis, oksigenoterapija per didelės tėkmės nosines kaniules (DTNK) gali atitolinti, netgi padėti išvengti intubacijos ir dirbtinės plaučių ventiliacijos. Šiame straipsnyje pristatome pacientę, kuriai COVID–19 eigoje išsivystė kvėpavimo nepakankamumas, kuris buvo sėkmingai gydytas DTNK.