Sergančiųjų nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžiu, kuriems nustatyta aukšta PD-L1 raiška, gydymas atezolizumabu - Neringa Vagulienė (Pulmonologija ir alergologija, 2021)
Atezolizumabas – tai programuotos ląstelių žūties baltymo ligando (PD-L1) inhibitorius, patvirtintas pirmos eilės lokaliai išplitusio arba metastazavusio nesmulkiųjų ląstelių plaučių vėžio (NSLPV) gydymui, kuomet navikiniame audinyje nustatyta aukšta PD-L1 raiška (≥50 proc.) ir nerandama epidermio augimo veiksnio receptoriaus (EGFR) geno mutacijos arba anaplastinės limfomos kinazės (ALK) translokacijos. Klinikinių tyrimų duomenimis, tokiems pacientams monoterapija atezolizumabu lemia reikšmingai ilgesnę bendrojo išgyvenamumo trukmę nei gydymas chemoterapija platinos pagrindu. Tai veiksmingas imunoterapinis vaistas išplitusiam arba metastazavusiam NSLPV gydyti, kai nustatoma aukšta PD-L1 raiška.