Kontaktinė alergija sunkiesiems metalams: rizikos veiksniai ir patogeneziniai mechanizmai - Kotryna Linauskienė (Pulmonologija ir alergologija, 2022)
Disertacija apginta viešajame gynimo tarybos posėdyje 2022 m. kovo mėn. 24 d. Vilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikų Pulmonologijos ir alergologijos centre.Mokslinis vadovas: prof. dr. Laura Malinauskienė (Vilniaus universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001).Mokslinė konsultantė: prof. dr. Marléne Isaksson (Lundo universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001).Gynimo taryba: prof. dr. Rūta Dubakienė (Vilniaus universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001), prof. dr. Matilda Bylaitė-Bučinskienė (Vilniaus universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001), dr. Rūta Druteikienė (Fizinių ir technologijos mokslų centras, gamtos mokslai, fizika – N 002), prof. dr. Violeta Kvedarienė (Vilniaus universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001), prof. dr. Radoslaw Spiewak (Krokuvos Jogailos universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, medicina – M 001).Straipsnyje pateikiami esminiai disertacijos rezultatai.